Arad: Primarul Călin Bibarț a semnat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze

Ciprian S.
Arad: Primarul Călin Bibarț a semnat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze

Primăria Municipiului Arad, prin primarul Călin Bibarț a semnat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, reprezentată prin doamna prof.univ.dr. Lizica Mihuț.

Scopul principal al Protocolului este de a contribui la promovarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie între Municipiul Arad și orașele din Republica Populară Chineză, partenere ale municipiului Arad.

Se doreşte:

  • Organizarea de evenimente, programe și acțiuni pe diferite domenii de interes, având ca scop principal cunoașterea și promovarea tradițiilor, valorilor, culturii și istoriei municipiului Arad și a orașelor partenere din Republica Populară Chineză.
  • Promovarea și stabilirea de legături între instituții, comunități locale și organizații neguvernamentale din România și Republica Populară Chineză, cu scopul dezvoltării de proiecte comune.
  • Stimularea stabilirii de legături între societățile comerciale din România și din Republica Populară Chineză pentru dezvoltarea relațiilor economice și a schimburilor bilaterale, inclusiv prin participarea acestora la târgurile comerciale organizate în cele două țări.
  • Atragerea de investiții și capital chinezesc în economia românească și susținerea unor proiecte comune.
  • Colaborarea permanentă cu ambasadele și consulatele celor două țări, pentru susținerea proiectelor și inițiativelor acestora dedicate dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.
  • Dezvoltarea de parteneriate cu asociații de prietenie dintre cele două țări, precum și cu organizații aparținând comunității chineze din România.
  • Susținerea dezvoltării unui centru de medicină tradițională chineză în municipiul Arad.

Sursă: Facebook Primăria Municipiului Arad

Distribuie articolul