Mihai Mag Primar comuna Vladimirescu

Arad: primarul Mihai Mag a obținut aprobare pentru finanțare în valoare de 2,5 mil. lei pentru a realiza un parc fotovoltaic în comuna Vladimirescu

Primarul Mihai Mag a anunțat că a fost aprobat spre finanțare proiectul un parc fotovoltaic în valoare de 2,5 milioane lei, cu o putere instalată de 400 kW, putere care acoperă 70% din consumul total al localității, în ceea ce privește iluminatul public şi energia necesară clădirilor instituțiilor administrației locale.

,,Ne bucurăm foarte mult pentru acest proiect. Astăzi, Primăria Vladimirescu cheltuie cu energia electrică aproximativ 700.000 lei/an, ceea ce înseamnă că vom face o economie de 500.000 lei/an, bani care vor fi redirecționați către investiții”, a declarat primarul din Vladimirescu.

De asemenea, Primăria Vladimirescu a obținut finanțare și pentru proiectul de reabilitare a școlii din Horia. În cadrul acestui proiect de reabilitare, clădirea școlii va beneficia de independența energetică, prin montarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul acesteia.

„Această soluție va asigura necesarul de energie al școlii, reducând astfel dependența acesteia de sursele de energie convenționale. Panourile fotovoltaice vor produce energie electrică din surse regenerabile, contribuind astfel la protejarea mediului și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. În plus, în cadrul proiectului de reabilitare se va instala un sistem modern de încălzire, prin montarea pompelor de căldură. Această soluție va contribui la reducerea consumului de energie pentru încălzire și la creșterea eficienței energetice a clădirii.”, a transmis liberalul Mihai Mag.

Sursă: Aradon

Leave a Comment