Arad orașul Curtici proiect Programul Operațional Regional 2014-2020

Arad: proiect de peste 12,5 milioane de lei în orașul Curtici finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Investiții de amploare în orașul Curtici. Creșă nouă, centru social pentru persoane vârstnice și o stradă modernizată, în localitatea din județul Arad – toate printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Peste 12,5 milioane de lei sunt investiți în proiect, iar aproape 10 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Creșa va putea găzdui 9 grupe de copii care vor beneficia de servicii educaționale și de îngrijire. Creșa este dotata cu mobilier, echipamente și materiale necesare desfășurării activităților. Creșa va avea zone de recreere, zone de activități, respectiv de luat masa și tot aici s-a amenajat și un cabinet medical.

Viitorul centru, pentru care au fost realizate lucrări de rezistență (fundație, planșeu parter, zidărie de cărămidă) va oferi două categorii de servicii sociale: centru de zi și servicii de asistență la domiciliu, de care persoanele vârstnice din Curtici nu au beneficiat până acum la nivelul orașului.

Strada 1 Decembrie 2018, care asigură accesul spre principalele instituții din oraș, a trecut printr-un proces de modernizare ce a presupus asfaltarea carosabilului, modernizarea trotuarului și a pistei de biciclete, reabilitarea spațiului verde și a șanțurilor de scurgere a apei pluviale.

În timp ce creșa a fost finalizată, iar strada sus-amintită – modernizată, centrul pentru persoane vârstnice ar urma să fie gata până cel târziu în 31 august.

Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria Curtici, este finanțat prin axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Sursă: Facebook ADR Vest

Leave a Comment