Arădenii vor beneficia de un compartiment de radioterapie cu energii înalte, în cadrul spitalului de Oncologie

Media PNL

Realizarea unui Compartiment de radioterapie cu energii înalte este unul dintre proiectele importante aflate pe agenda de lucru a Consiliului Județean Arad.

Proiectul a fost preselectat de către Guvern pentru a fi finanțat din PNRR. Consilierii județeni au aprobat depunerea cererii de finanțare, proiectul fiind în valoare de 185 milioane lei inclusiv TVA. Totodată, a fost considerată oportună alocarea de la bugetul propriu al județului a sumei de 9,2 milioane lei TVA inclus, sumă care reprezintă 5% din cheltuieli, potrivit unui comunicat de presă CJ Arad.

„Consiliul Județean Arad a construit un Spital de Oncologie, el este aproape finalizat ca și construcție, iar realizarea radioterapiei va însemna un plus în tratarea afecțiunilor oncologice, pentru ca pacienții bolnavi de cancer să nu mai plece în alte județe, departe de casă, pentru radioterapie. Este un gest de respect pe care Consiliul Județean Arad îl face față de acești oameni. Spitalul de Oncologie va avea 50 de paturi pe o suprafață construită desfășurată de aproximativ 3.500 metri pătrați.

Este pentru prima dată când Aradul își construiește un Spital de Oncologie amenajat special în acest scop, cu circuite separate și aparatură modernă. Sperăm că acesta va fi completat de obținerea finanțării pentru secția de radioterapie, astfel încât să putem oferi, la Arad, un act medical complet pentru persoanele care suferă de această cumplită boală”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Distribuie articolul