Autostrada de Centură București se apropie mai mult de începerea lucrărilor. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu prezintă stadiul proiectului

Autostrada de Centură București se apropie mai mult de începerea lucrărilor, după ce contestația depusă de Intrakat a fost respinsă de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Astfel, câștigătorul licitației, Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement, este acum pe cale să semneze contractul pentru proiectarea și execuția Lotului I Nord al autostrăzii.

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor: „Lotul 1 Nord este ultimul lot care mai are nevoie de contract de proiectare și execuție, dintre cele 7 de pe Autostrada Bucureștiului A0, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 34 luni de la semnarea contractului, după cum urmează: 12 luni proiectare și 22 luni execuția lucrărilor”. 

Valoarea contractului se ridică la 815,07 milioane de lei, fără TVA, fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile. Pe lângă construcția autostrăzii, contractul prevede și realizarea a două pasaje supraterane importante: unul peste CF101 București – Pitești DN7, cu o lungime de 733 de metri, și celălalt peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime de 650 de metri.

Lotul I Nord se întinde pe o distanță de 17,5 kilometri, fiind amplasat între Autostrada A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca.

„Reiterez ce am spus și referitor la semnarea contractului Lotului 3 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0: sper ca această licitație de pe Lotul 1 Nord să fie ultima din categoria „așa nu”, fiind, de asemenea, începută în 2019, iar succesul înregistrat pe cele 12 loturi licitate și contractate ale Autostrăzii Moldova A7 să devină regula de bază în cadrul direcției de achiziții a CNAIR”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu.

susă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Citește și VIDEO Autostrada Bucureștiului A0: vizită neanunțată făcută de Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu

Leave a Comment