Bihor: 1 milion de euro pentru realizarea unui parc fotovoltaic în orașul Ștei

Administrația locală liberală din Ștei a depus și câștigat o nouă finanțare în valoare de 1 milion de euro. Proiectul vizează realizarea unui parc fotovoltaic pentru producerea de energie electrică. Primarul Iulian Balaj anunță că fondurile vor fi asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar puterea instalată în parc va fi de 400 kW, producând anual 459.660 kWH.

„Primăria orașului Ștei a depus și câștigat un proiect pentru producerea de energie electrică (destinată consumului propriu), într-un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 400 kW.

Proiectul are o valoare de 1 milion €, este finanțat prin Programul POIM, iar cantitatea de energie anuală produsă în parcul fotovoltaic se estimează la 459.660 kWH”, transmite Iulian Balaj.

„Prin acest proiect Hubul din zona Colegiului Național Avram Iancu, care include mai multe clădiri(clădirea liceului, internatul, sala de sport, centrul balneologic, baza sportivă, bazinul de înot), vor fi alimentate integral cu energie electrică produsă în acest parc fotovoltaic”, adaugă edilul liberal.

„Tot din această energie electrică vor fi alimentate pompele de căldură care vor asigura apa caldă și energia termică pentru acest complex, asigurându-se, astfel, neutralitatea energetică a tuturor clădirilor din această zonă”, precizează Iulian Balaj.

Sursa: Iulian Balaj

Leave a Comment