Bihor: 10 proiecte în valoare de 63 milioane lei pentru modernizarea municipiului Oradea

Paul

Alte 10 contracte de finanțare au fost semnate de către primarul Florin Birta care au ca scop modernizarea municipiului Oradea. Proiectele vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor, dar și modernizarea flotei de tramvaie. Finanțarea va fi asigurată prin PNRR. Suma totală a contractelor este de 62.949.387 lei.

„Am semnat încă 10 contracte de finanțare prin PNRR, ajungând deja la 37 de proiecte a căror valoare depășește 102 milioane de euro.

Nouă dintre aceste obiective vizează unități de învățământ și au în vedere creșterea eficienței energetice, reabilitare termică, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, precum și gestionarea inteligentă a energiei.

Cel de-al 10-lea proiect prevede achiziționarea a încă două tramvaie noi care vor corespunde normelor europene cu privire la zgomot și vor asigura confortul călătorilor.

Reamintesc, cu această ocazie, că în urmă cu două luni am semnat un alt contract de finanțare prin care vom cumpăra alte 7 tramvaie. Astfel, cele 9 mijloace de transport în comun, care vor fi achiziționate prin PNRR, se vor adăuga flotei existente care cuprinde și cele 20 de tramvaie livrate în perioada 2020 – 2022, prin Programul Operațional Regional”, transmite Florin Birta.

Sursa: Primăria Oradea / Florin Birta

Distribuie articolul