Bihor: 100 de mesteceni plantați în primul parc tematic din Oradea

Paul

Orădenii au „adoptat” 100 de mesteceni în memoria unei persoane dragi, plecate din viață, care au fost plantați în primul parc tematic din municipiu. Amenajarea a fost făcută pe o suprafață de 4.000 mp, iar investiția a fost de 461.869 lei.

„Prin acest proiect putem spune că, într-o anumită măsură, noi, cei care suntem vremelnic călători în această lume, am încercat să prelungim și să securizăm, atât cât se poate, memoria celor atât de dragi nouă, plecați de mai multă sau mai puțină vreme la cele veșnice”, declară Antonia Nica, viceprimarul municipiului Oradea.

Pe lângă mesteceni, a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții, precum și câteva exemplare de pin, amelanchier, corn european și alun, menite să completeze aspectul estetic al noii amenajări. În preajma aleilor și la intersecțiile acestora au fost create zone cu compoziții din plante perene, ierboase și arbuști, acoperite cu mulci din tocătură de lemn. Parcul a fost dotat cu bănci și coșuri pentru deșeuri, iar la intrarea dinspre strada Meiului există un totem personalizat, realizat din Cor-ten.

În continuare, Primăria Oradea va prelua proiectul și va asigura serviciile de salubrizare și de întreținere, prin societățile prestatoare cu care are contracte în derulare și va supraveghea menținerea și funcționarea normală a parcului”, transmite serviciul de comunicare al primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul