Bihor: 105 arbori vor fi plantați în Piața Magnoliei din Oradea

Piața Magnoliei din Oradea va fi amenajată cu 105 arbori, reprezentând 44 magnolii, 41 cireși japonezi, 14 salcâmi japonezi și 6 salcâmi ornamentali. Primăria a anunțat că au fost plantate 20 de magnolii și 20 de cireși japonezi din totalul de arbori propuși.

„Lucrările vor continua cu plantarea celor aproape 600 de arbuști (sălcioară, pinus mic, salcie de nisip, liliac chinezesc, cătină roșie ornamentală) și a celor aproape 9.000 de plante perene.

De menționat că pentru protejarea fondului vegetal, la fiecare plantare se pune îngrășământ organic și rocă vulcanică pentru drenaj. Totodată, fiecare arbore, arbust sau plantă perenă este prevăzută cu tub de dren pentru irigare”, transmite primăria Oradea.

„Odată cu terminarea lucrărilor și venirea timpului frumos, Piața Magnoliei va prinde culoare, transformându-se într-un generos spațiu verde de petrecere a timpului liber. Astfel, dintr-o suprafață de 10.000 mp a piațetei, 4.500 mp sunt reprezentați de zona verde.

Investițiile în regenerare urbană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, concretizate în amenajarea unui centru de cartier, respectiv a unui spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber reamenajat precum Piața Magnoliei, vor genera un spațiu urban modern, care va putea fi accesat de toți locuitorii orașului”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment