Bihor: 24 de oferte pentru amenajarea a 16 centre de colectare a deșeurilor mari în județ. Investiție de 35 milioane lei

Paul

Consiliul Județean Bihor a anunțat că au fost depuse 24 de oferte pentru amenajarea a 16 centre de colectare a deșeurilor mari. Investiția se ridică la 35.470.158 lei, fără TVA. Fondurile vor fi asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. În total vor fi realizate 32 de centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar în județ.

„În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor”, transmite serviciul de comunicare a administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul