Bihor: centrul de zi din Oradea – zona Gutenberg a fost finalizat – investiție de 7.4 milioane lei

Paul

Antonia Nica, viceprimarul municipiului Oradea, a fost prezentă la închiderea proiectului care vizează realizarea centrului de zi din zona Gutenberg. Proiectul valorează 7.449.335 lei, fiind realizat prin fonduri europene.

Centrul este destinat copiilor proveniți din comunitatea marginalizată, iar scopul este de a oferi un loc de desfășurare a activităților educative, culturale și recreative pentru a diminua abandonul școlar, dar și pentru a îmbunătăți traiul acestora, spune conducerea primăriei Oradea.

Administrația locală din Oradea a mai realizat astfel de proiecte, precum centrul pentru persoane cu screloză multiplă, unul dedicat copiilor cu sindromul Down și centrul pentru vârstnicii din Episcopia Bihor.

„În lumea secolului XXI, în Europa, în România și în Oradea există comunități defavorizate. Aceste realități evidente de pe tot globul nu sunt ceva nou, dar acolo unde sunt, de regulă sunt însoțite și de marginalizare socială, de șanse inegale de integrare pe piața muncii, de discriminări în educație sau acces limitat la diferite structuri și servicii.  Administrația orădeană a înțeles aceste realități și faptul că trebuie să facă ceva, iar programele europene dedicate regenerării fizice, economice și sociale ale comunităților defavorizate au fost folosite pentru ca în orașul nostru, acestea să aibă mai multe șanse la o viață mai bună.

Prin acest proiect nu se vor rezolva toate nedreptățile sociale din Oradea sau din lume, dar cred că, oferind altora o șansă – în mod special, astăzi, copiilor – comportându-ne cu alții așa cum și nouă ne-ar plăcea să se comporte alții cu noi, sădim pentru viitor semințele speranței, ale credinței și ale iubirii”, a transmis viceprimarul Antonia Nica.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul