Bihor: Compartimentul Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea va fi modernizat printr-un proiect în valoare de 22 milioane lei

Paul

Primăria Oradea a primit finanțare în valoare de 22.194.473 lei, fără TVA, pentru modernizarea Compartimentului Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității. Fondurile vor fi asigurate prin PNRR.

„Prin acest proiect, pe cele patru componente, se va realiza dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a proiectului o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare critică. Centrul va avea o suprafață utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs”, a transmis conducerea primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul