Bihor: conducerea Consiliului Județean a obținut finanțare rambursabilă în valoare de 250 milioane lei pentru realizarea investițiilor în infrastructură

Paul

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, alături de Călin Gal, vicepreședintele administrației județene din Bihor, au semnat un contract de credit de investiții în valoare de 250 milioane lei.

„Consiliul Județean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susținut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, până la decontarea banilor. Execuția unora dintre aceste investiții a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menține ritmul lucrărilor și pentru a finaliza investițiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor”, a precizat Călin Gal.

Cu ajutorul celor 250 milioane lei se vor finanța cinci investiții: drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel, drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei, drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu, reabilitarea și modernizarea DJ 795 Salonta – Tinca și modernizarea DJ763 Padiș – Ic – Ponor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul