Bihor: Consiliul Județean a aprobat parteneriatul pentru învățământ dual „Campus Oradea”. Investiție de 29 milioane euro

Consiliul Județean Bihor aprobă proiectul de hotărâre privind parteneriatul pentru proiectul Consorțiu pentru învățământul dual „Campus Oradea” și valoarea totală a proiectului este de aproximativ 29 de milioane de euro.

„În baza consultărilor pe care le-am avut cu mediul economic din Oradea, în principal, pentru că aici este deficitul mare de forță de muncă, am luat decizia să susținem acest campus pe anumite specializări, în special pe domeniile tehnice, pe partea de industrie, unde avem un deficit important. Dacă reușim să facem acest proiect, va fi un punct important de conectare între școala noastră, atât școala tehnică duală cât și învățământul superior, și marile companii membre în acest consorțiu, cărora le mulțumesc pentru participare”, anunță Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Cea mai mare parte din valoare, adică aproximativ 80%, ar urma să se investească în finalizarea campusului de pe strada Ceyrat, unde lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 60%. Acolo trebuie să facem partea de digitalizare, să consolidăm partea de eficiență energetică și să dotăm atelierele. Diferența de sumă se va duce către parteneri, pentru cheltuieli de proiect, pentru bursele elevilor, suportarea unor cheltuieli de transport și așa mai departe”, transmite Ilie Bolojan.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment