Bihor: Consiliul Județean a aprobat proiectul pentru piste de biciclete între Bihor, Alba și Cluj. Investiție de 18.7 milioane euro

Paul

Consiliul Județean Bihor a aprobat proiectul pentru amenajarea unui traseu cicloturistic care începe din Munții Apuseni, legând prin piste de biciclete județele Bihor, Alba și Cluj. Valoarea totală a proiectului din cele trei județe este de 18.7 milioane de euro.

„Proiectul „VELO Apuseni”  presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul județului Bihor, 35,3 km pe teritoriul județului Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj”, transmite CJ Bihor.

„Împreună cu celelalte județe, am luat ca punct comun zona Apusenilor, unde se vor intersecta cele trei brațe ale pistelor și din acel punct mergem cu traseul în județ. Dacă pista noastră ajunge, de exemplu, la Hidișel, ar fi anormal să o lăsăm în câmp. O vom duce, din bugetul nostru, până la pista din Băile Felix care este în proiectul Centurii Sânmartin. În felul acesta va exista o continuitate între rețelele de piste de biciclete din zona metropolitană a Municipiului Oradea.

Ar urma ca până la începutul lunii martie să stabilim lista cu toate noile valori și date și să semnăm contractul de finanțare în cursul lunii martie, ca mai apoi să putem definitiva studiile de fezabilitate și să putem demara procedurile de licitație în fiecare județ”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Cererea de finanțare depusă inițial avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei județe, din care în județul Bihor ar fi fost realizat un traseu de 360 de kilometri. În urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a tuturor proiectelor depuse la nivel național, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în județele Bihor, Alba și Cluj, reprezentând 27,6% din propunerea inițială”, adaugă administrația județeană din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor, Facebook

Distribuie articolul