Bihor: Consiliul Județean a depus cererea de finanțare pentru Campușul Școlar. Proiect în valoare de 147 milioane lei

Consiliul Județean Bihor a anunțat depunerea cererii de finanțare pentru Campusul Școlar pentru învățământ dual. Finanțarea ar fi prin PNRR, iar valoarea totală este de 147.009.818 lei.

„Contribuția proprie a Consiliului Județean Bihor la valoarea eligibilă a proiectului este de 20.841.983,64 lei, fără TVA, reprezentând 20,01% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 – Educație, Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior. Se alocă fonduri pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate în toată țara.

Campusul școlar pentru învățământ dual, aflat în construcție, este în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de către Consiliul Județean Bihor”, anunță serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment