Bihor: Consiliul Județean a emis ordinul de începere a lucrărilor la Centura Biharia – investiție de 55 milioane lei

Paul

Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la Centura Biharia. Fondurile, în valoare de 55.767.745 lei, fără TVA, vor fi asigurate prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Centura Biharia va avea două tronsoane a căror lungime totală va fi de 8.7 kilometri. Primul tronson va ocoli localitatea Biharia, având o lungime de 5.6 km, iar al doilea va lega localitatea Paleu de noul drum rutier, cu o lungime de 3.1 km, au transmis reprezentanții administrației județene din Bihor.

Drumul ocolitor al comunei Biharia este parte a proiectului ”Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”. Reprezentanții CJ Bihor au adăugat faptul că lucrările pentru celelalte centuri din zonă au început în acest an, acestea fiind împărțite în două loturi, astfel: Lotul 1 cuprinde Centura Oșorhei, în lungime de 5.8 km, dar și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel, având o lungime de 12.7 km; și Lotul 2 care cuprinde Centurile Sântandrei, de 5 km, respectiv Nojorid, în lungime de 8.4 km.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul