Bihor: Consiliul Județean a finalizat un proiect cu finanțare europeană pentru acces mai ușor la servicii medicale de calitate – investiție de 13 milioane euro

Paul

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis finalizarea proiectului IPHEALHT RO-HU 449. Acesta este dedicat îmbunătățirii serviciilor medicale din regiune, iar investiția totală a fost de 13 milioane euro. Prin intermediul acestui proiect se dorește un acces mai ușor pentru bihoreni la servicii medicale de calitate.

„Un proiect valoros atât prin prisma sumelor investite, 13 milioane de euro, cât mai ales prin valoarea beneficiilor pe care cei aproximativ 700.000 de cetățeni de o parte și de alta a graniței le vor avea.  A fost un proiect extrem de complex și reprezintă un rezultat al unei colaborări foarte bune în plan instituțional”, a transmis Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor.

Reprezentanții administrației județene din Bihor au precizat că un obiectiv important, realizat în cadrul proiectului, a fost îmbunătățirea serviciilor medicale din zona montană, prin realizarea a două centre medicale de urgență în Padiș și Stâna de Vale. În cadrul aceleiași investiții au fost achiziționate și echipamente de comunicații, navigație și IT, dar și echipament tehnic specializat pentru intervenții de salvare montană și speologică.

„Una dintre cele mai mari realizări ale acestui proiect este ntroducerea de tehnologii precum telemedicina, cu scopul este de a oferi îngrijiri de urgență permanente, facilitând localizarea, diagnosticarea și tratarea rapidă a pacienților”, a adăugat conducerea CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul