Bihor: Consiliul Județean a lansat licitația pentru echipamente de căutare și salvare. Valoarea totală este de peste 2 milioane lei

Consiliul Județean Bihor a dat startul licitației pentru achiziționarea echipamentelor de căutare, salvare, evacuare și transport a victimelor accidentelor. Acestea vor fi destinate serviciilor de îngrijire din domeniul medicinii de urgență. Valoarea totală este de 2.020.766 lei, fără TVA.

„Licitația este pe cinci loturi, după cum urmează: Lotul I: Achiziționarea a două autovehicule de teren necesare pentru asigurarea capacității de transport, în teren, a echipelor de intervenție ale Serviciului Judedețean Salvamont Salvaspeo Bihor (SJSSBh) și evacuarea victimelor accidentelor; Lotul II: Achiziționarea a două snowmobile utilitare, necesare pentru asigurarea capacității de transport, în teren, a echipelor de intervenție ale SJSSBh și evacuarea victimelor accidentelor; Lotul III:  Achiziționarea echipamentului necesar pentru căutare și salvare în mediu acvatic; Lotul IV:  Achiziționarea unei autospeciale pentru pompieri și intervențiile în zona de munte sau orice alte zone cu acces dificil; Lotul V: Achiziționarea accesoriilor de descarcerare necesare „Centrului de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență”

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, printr-un proiect transfrontalier România – Ungaria”, transmite serviciul de comunicare al CJ Bihor.

„Proiectul transfrontalier IPHEALTH – „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a județului Bihor, îmbunătățirea accesului și dezvoltarea serviciilor de sănătate în cazul intervențiilor medicale în situații de urgență” este finanțat din fonduri europene.

Proiectul IPHEALTH, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România – Ungaria 2014-2020, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), completat de co-finanțarea națională a celor două State Membre, România și Ungaria, are un buget total în valoare de 9 717 383,06 Euro, din care 7 987 250,81 Euro de la FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională)”, adaugă CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment