Bihor: Consiliul Județean a lansat licitația pentru tronsonul 2 al centurii Beiuș. Valoarea lucrărilor este de 3,5 milioane euro

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru tronsonul 2 al centurii Beiuș. Această etapă presupune proiectarea și execuția prelungirii centurii înspre localitatea Delani. Valoarea lucrărilor este de 3,5 milioane de euro.

„Etapa II a Centurii Beiuș va avea o lungime de 2 kilometri, înspre localitatea Delani și două benzi, câte una pe sens. Noul tronson va face legătura între Centura Beiuș și DJ 764 Beiuș – Roșia – Aleșd și va asigura accesul către viitorul Parc Industrial Beiuș”, transmite serviciul de comunicare al CJ Bihor.

„Cei care vin dinspre Roșia și vor să meargă spre Ștei, nu mai trebuie să tranziteze Municipiul Beiuș, ci vor putea să meargă pe această centură și să evite ambuteiajele din municipiu. Scopul va fi să ajungem din urmă lucrările de la Centura Beiuș. Aceea este mai complexă, pentru că presupune viaducte și pasaje. Acest braț nu are decât niște sensuri giratorii, unul pentru accesul în parcul industrial, celălalt la intersecția cu drumul județean spre Delani”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Lucrările ar urma să fie finanțate, în prima etapă, din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene spre finalul lucrărilor.

Ne propunem ca până în primăvara anului viitor să finalizăm și acest tronson, în așa fel încât, odată cu terminarea lucrărilor la tronsonul dinspre Finiș și Tărcaia, întreaga centură să aibă continuitate și să fie deschisă circulației”, adaugă președintele administrației județene din Bihor.

Sursa: Ilie Bolojan / Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment