Bihor: Consiliul Județean finanțează 10 administrații locale în vederea achiziției de utilaje pentru curățenie – sprijin în valoare de 1.53 milioane lei

Paul

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis aprobarea cofinanțării a 10 unități administrativ-teritoriale pentru achiziția de utilaje pentru curățenie a drumurilor publice. Administrația județeană oferă un sprijin total de 1.53 milioane lei.

Administrațiile locale vor primi sume cuprinse între 120.000 lei și 200.000 lei, iar cele 10 sunt Borod, Bratca, Bulz, Căbești, Cherechiu, Măgești, Remetea, Roșia, Tarcea și Valea lui Mihai.

„Sprijinul este condiționat de adoptarea de Consiliul Local al fiecarei comune a două regulamente care să stabilească standarde unitare de curățenie în tot județul și supraimpozitarea terenurilor neîngrijite. De exemplu, fiecare gospodărie trebuie să-și curețe șanțurile și zona verde din față cel puțin de 3 ori pe an. În cursul anului viitor și celelalte comune vor beneficia de acest program”, a adăugat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

„Fondurile pot fi folosite în următoarele scopuri: achiziționarea unor utilaje necesare acțiunilor de curățenie/iginenizare în localități, achitarea serviciilor unor operatori economici care prestează activități de curățenie/igienizare, acoperirea cheltuielilor necesare funcționării/întreținerii utilajelor aflate în dotarea autorităților locale, dar și asigurarea fondurilor necesare pentru executarea acțiunilor de curățenie și întreținere în numele proprietarilor notificați în condițiile legii care nu își curăță terenurile, cu condiția recuperării cheltuielilor de la acești proprietari”, au precizat reprezentanții administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul