Bihor: Consiliul Județean obține finanțare europeană pentru reabilitarea fostului Palat al Finanțelor – investiție de 48 milioane lei

Paul

Consiliul Județean Bihor obține finanțare europeană pentru reabilitarea fostului Palat al Finanțelor. Valoarea totală a proiectului „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea clădirii în Oradea” este de 48.059.810 lei. Finanțarea este obținută prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

„În urma depunerii pentru finanțare pentru acest proiect, am îndeplinit punctajul, am trecut de criteriile de evaluare și am câștigat finanțarea. Intenția noastră este să putem semna contractul de finanțare cu ADR Nord-Vest pentru acest proiect și altele două până la sfârșitul acestui an”, a spus Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Conducerea administrației județene a precizat că lucrările de restaurare a imobilului au început în vara anului 2022. Acestea presupun lucrări de consolidare locală, recomparimentări și finisaje interioare, intervenții la șarpanta exterioară, vor fi refăcute și instalațiile electrice, sanitare și termice, dar și cele de securitate la incendiu.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul