Bihor: consorțiu pentru învățământ dual înființat în Municipiul Oradea

Paul

Atât Consiliul Județean Bihor, cât și Consiliul Municipal Oradea au aprobat înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual.

CJ Bihor a declarat faptul că: „Înființarea consorțiului pentru învățământ dual „Campus Oradea” are ca scop creșterea calității formării elevilor/studenților în raport cu cerințele pieței muncii. În vederea stabilirii companiilor care vor face parte din consorțiu, Consiliul Județean Bihor a demarat o procedură de selecție.”

„Ne propunem ca împreună cu principalele companii din oraș, să pregătim oameni pentru sectoare precum cel industrial, mase plastice, instalații, construcții, meseriași în mai multe domenii.

Unul dintre avantaje este că va fi necesar acordul companiilor pentru toți cei care vor preda, pentru că acestea vor da burse elevilor. Asta înseanmă că profesorii vor fi nevoiți să își adapteze materiile. De asemenea, companiile vor putea trimite inginerii să țină cursuri, dacă vor considera că este necesar. Sperăm ca în anii următori campusul să fie unul dintre exemplele care să promoveze învățământul dual, să conecteze mai bine zona de educație la cererile pieței, iar noi, ca autorități locale, să fructificăm această oportunitate de accesare de fonduri europene pentru promovarea unor astfel de proiecte.”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Finanțarea pentru acest consorțiu este prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Suma pentru domeniul educației este de 338 de milioane de euro pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate, informează CJ Bihor.

Sursa: CJ Bihor

Distribuie articolul