Bihor: contractul de execuție pentru Inelul Rutier Metropolitan a fost semnat. Investiție de peste 81 milioane lei

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 2 al Inelului Rutier Metropolitan. Investiția este în valoare de 81.688.374 lei, fără TVA, iar finanțarea provine în proporție de 80% prin Programul Național „Anghel Saligny”. Licitația a fost câștigată de firma PORR CONSTRUCT, iar termenul de execuție este de 18 luni.

„În următoarele trei luni, firma PORR va realiza proiectul tehnic și va trece la obținerea avizelor necesare. Ne propunem ca în cursul lunii august să începem lucrările. Pentru lotul I ne propunem ca până la finalul lunii aprilie să adjudecăm câștigătorul. De asemenea, documentele necesare au fost încărcate în sistemul electronic al Programului Anghel Saligny, urmând ca după Paște să se semneze contractul de finanțare pentru acest proiect”, transmite Ilie Bolojan.

„Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Obiectivul de investiții „Inel Rutier Metropolitan Oradea – Lot 1: km 0+000 – 9+055 și Lotul 2: km 9+055 – 17+017” va fi finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Contribuția guvernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiției, iar 20% reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor și a Primăriei Oradea”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment