Bihor: contractul de execuție pentru realizarea Centrului Cultural Multifuncțional din Oradea – investiție de 122 milioane lei

Paul

Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional din Oradea. Alături de liberal a fost constructorul desemnat în urma licitației. Investiția are o valoare de 122.284.127 lei, iar fondurile vor fi asigurate prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

„Ne propunem ca la începutul lunii martie, după ce constructorul depune garanția de bună execuție, să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Urmează organizarea de șantier, iar la finalul lui martie, cel târziu începutul lunii aprilie, va începe efectiv construcția centrului”, a transmis Călin Gal.

„Principalele spaţii ale clădirii sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor. Vor fi două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând un spaţiu situat la demisol, şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp”, au adăugat reprezentanții administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul