Bihor: copiii din Copăcel și Vârciorog au aflat cum pot să-și formeze un viitor prin proiectul ”Campus Oradea”

Copiii din comunele bihorene Copăcel și Vârciorog au aflat cum pot să-și formeze viitorul în județ prin intermediul proiectului ”Campus Oradea”. Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, alături de Horea Abrudan, inspectorul școlar general, au efectuat vizite în ambele localități pentru a discuta despre oportunitățile oferite de Campusul Oradea.

„Am fost alături de Horea Abrudan, inspector școlar general, în localitatea Chijic din comuna Copăcel și în localitatea Vârciorog, la o întâlnire cu elevii și părinții lor pentru a discuta despre oportunitatea de a începe din această toamnă să învețe o meserie de viitor, acasă, în Bihor.

După 3 ani vor putea obține o calificare de maistru, iar dacă doresc pot să mai învețe un an, să-și dea bacalaureatul, iar mai apoi să facă o facultate și să devină ingineri. Se vor putea califica în domeniile mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială”, transmite vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Mircea Mălan

Leave a Comment