Bihor: finanțare de 7 milioane lei pentru dotarea cu mobilier și echipamente a unităților de învățământ din Aleșd

Liceul Teoretic Constantin Șerban, Colegiul Tehnic Alexandru Roman și Grădinița nr. 1 din Aleșd vor fi dotate cu mobilier și cu echipamente printr-o finanțare de 7 milioane lei. Fondurile vor fi asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Două şcoli si o gradinita din oraşul Aleşd vor fi echipate cu mobilier nou şi dotări pentru laboratoarele şcolare de informatică, ştiinţe şi TIC, printr-un proiect al Primăriei Aleşd care a obţinut finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, valoarea investiţiei depăşind 7 milioane lei.

Banii vor fi folosiți, printre altele, la dotarea a 3 laboratoare de informatică nou înfiinţate, inclusiv cu mobilier, echiparea cu mobilier nou a 212 săli de clasă, din care 6 nou înfiinţate, a 6 laboratoare de ştiinţe(chimie, fizică, biologie), 3 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 3 cabinete şcolare, 3 săli de sport şi 3 ateliere de practică unde se vor asigura şi aparatura specifică TIC, pe componentă mecanică de motoare şi automatizări”, transmite serviciul de comunicare a primăriei Aleșd.

Investiție de 8 milioane lei pentru eficientizarea energetică a două clădiri din Aleșd

Administrația locală liberală din Aleșd a mai primit o finanțare în valoare de 8 milioane lei pentru eficientizarea energetică a Școlii Primare nr. 1 și a Bibliotecii Octavian Goga.

„Se va realiza anveloparea exterioară, termoizolarea planșeului de pod, înlocuirea sistemelor de încălzire, înlocuirea corpurilor de iluminat, dotarea clădirilor cu panouri solare fotovoltaice pentru producerea energiei eletrice sunt doar câteva dintre caracteristicile care vor aduce modernizare a clădirilor publice din oraș”, precizează primăria orașului Aleșd.

Sursa: Primăria Orașului Aleșd

Citește și Bihor: investiții de 30 milioane lei pentru unitățile de învățământ și Spitalul Orășenesc din Aleșd

Leave a Comment