Bihor: lucrările de modernizare a infrastructurii și a parcării Spitalului Clinic Județean au început. Investiție de 90 milioane lei

Paul

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a anunțat începutul lucrărilor pentru infrastructura medicală și a parcării Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor. În cadrul acestor proiecte, instituția va avea 516 locuri de parcare și un ambulatoriu nou care va fi legat de spital printr-un pasaj. Valoarea investiției pentru parcarea supraetajată este de 45.854.744 lei, fără TVA, iar pentru ambulatoriu fondurile vor fi în valoare de 45 milioane lei, fără TVA.

Conducerea primăriei Oradea a precizat faptul că parcarea se va realiza din fondurile provenite din bugetul local, iar ambulatoriul va fi realizat atât din fondurile primăriei, dar și prin Programul Operațional Regional.

„Problema locurilor de parcare pentru aparținătorii celor internați în Spitalul Județean se va rezolva o dată cu finalizarea acestei investiții. În ceea ce privește ambulatoriul, toate cabinetele medicale din vechiul ambulatoriu vor fi mutate în noul ambulatoriu, iar actuala clădire va fi transformată în locuințe pentru medicii rezidenți care activează în Spitalul Județean, cu scopul de a le oferi condiții în plus pentru a rămâne în sistemul medical orădean. Ambele lucrări au termenul de finalizare 18 luni. Dacă pe perioada de iarnă se va putea lucra bine, estimăm că undeva pe finalul anului următor să finalizăm lucrările atât la ambulatoriu, cât și la parcare”, a transmis Florin Birta.

Parcarea va fi realizată pe 5 niveluri, asigurând și 21 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, dar și dotarea cu mai multe stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul