Bihor: lucrările de reabilitare a DN19B au început. Investiție în valoare de 25 milioane lei

Lucrările de reabilitare a Drumului Național 19B au început. Instituția Prefectului Bihor anunță semnarea contractului de execuție a proiectului. Investiția este în valoare de 25.086.892 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

„Reamintim că decizia de a etapiza lucrările de reabilitare a DN 19B în trei tronsoane s-a luat considerând: traficului auto ridicat de pe tronsonul 1, care a impus prioritizarea lucrărilor pe acest segment de drum; necesitatea reabilitării celor două poduri prezente pe tronsonul 3 în zona Suplacu de Barcău, înaintea reabilitării părții carosabile pe acest sector; demararea lucrărilor pentru tronsoanele 1 și 2, în paralel cu reabilitarea celor două poduri menționate; transportul de agregate pentru construcția autostrăzii, care afectează întreg sectorul DN 19B, estimat a se finaliza în cursul acestei veri.

Menționăm că pentru tronsonul doi, Margine (km 29+060) – Suplacu de Barcău (km 36+500), a fost demarată procedura de licitație, iar tronsonul 3, Suplacu de Barcău (km 36+500) – limita de județ 343(km 41+00), se află în faza de proiectare”, transmite prefectura județului Bihor.

„Vom monitoriza îndeaproape mersul lucrărilor, ca și pe celelalte drumuri naționale din Bihor. DN 19B și DN 1P sunt ultimele drumuri care trebuie reabilitate, după ce în ultimii 3 ani am pus pe picioare întreaga infrastructura rutieră de drumuri naționale a județului Bihor”, adaugă Dumitru Țiplea, prefectul județului.

Sursa: Dumitru Țiplea

Leave a Comment