Bihor: lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale ”Miron Pompiliu” din Ștei au fost finalizate – investiție de 2.6 milioane lei

Paul

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale ”Miron Pompiliu”. Investiția a fost în valoare de 2.611.333 lei, finanțarea fiind obținută din fonduri europene.

Obiectivele investiției au constat în reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale și amenajarea unuii teren de sport, spații de joacă și zonă de relaxare în proximitatea unității școlare.

În cadrul proiectului s-au reabilitat și modernizat spațiile interioare și suprafețele exterioare ale clădirii; s-au refăcut sistemele termice, sanitare și electrice; și unitatea de învățământ a fost dotată cu mobilier, sistem de supraveghere, materiale didactice, echipamente școlare și IT.

De asemenea, edilul a precizat că în proximitatea Școlii abia modernizate se află și Grădinița cu Program Prelungit și Creșa, unitățile de învățământ fiind modernizate recent prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

„Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și crearea de condiții mai bune pentru elevii orașului nostru este o preocupare permanentă a Primăriei și Consiliului Local Ștei. În urma câștigării mai multor proiecte primăria noastră a semnat contracte de finanțare din bani europeni, prin programul PNRR, pentru toate clădirile școlilor din orașul nostru”, a adăugat Iulian Balaj.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul