Bihor: lucrările la Centura Sântandrei continuă – s-a turnat primul strat de asfalt. Stadiul fizic al proiectului a ajuns la 50%

Paul

Lucrările la Centura Sântandrei continuă, constructorii au turnat primul strat de asfalt pe o porțiune de 500 de metri, stadiul fizic al proiectului ajungând la 50%. Lungimea totală a drumului de legătură dintre Oradea și comuna Sântandrei va fi de 5 kilometri.

„În următoarele săptămâni se vor așterne primele două straturi de asfalt, cel care se așterne acum, în grosime de 8 cm, și al doilea strat, în grosime de 6 cm. La sfârșitul lunii noiembrie, după ce turnarea celor două straturi se va finaliza, lucrările vor ajunge la un stadiu de peste 60%. În lunile de iarnă constructorii vor lucra la acostamente și la șanțuri. În primăvara anului viitor se va turna și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. După ce se vor realiza și marcajele, centura va fi deschisă circulației.

Cele două proiecte care se realizează în paralel, drumul expres de legătură dintre Oradea și autostrada Transilvania și centura Sântandrei, vor descongestiona circulația în zona comunei Sântandrei. Fiecare dintre cei care circulă în zonă va câștiga minute bune în fiecare zi”, a transmis Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Drumul face parte din proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, acesta fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Proiectul este împărțit în trei loturi, iar valoarea totală a acestora depășește 250 milioane de lei.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul