Bihor: lucrările la Drumul Apusenilor au fost finalizate – 56 de kilometri realizați din fonduri europene

Paul

Lucrările la Drumul Apusenilor au fost finalizate și recepționate de către Consiliul Județean Bihor. Cei 56.3 kilometri au fost realizați din fonduri europene, în valoare de 182.258.822 lei, bani asigurați prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a susținut o conferință de presă pe traseul drumului județean, alături de mai mulți primari ai unităților administrativ – teritoriale pe raza cărora trece traseul, dar și de Cornel Popa, fostul președinte liberal al administrației județene, care a inițiat acest proiect.

„Este un proiect foarte important pentru județul nostru din mai multe motive. Acest drum face legătura între două zone turistice importante, Valea Crișului Repede și Depresiunea Beiușului. De asemenea, pune în valoare câteva obiective turistice importante, de la Izvorul Minunilor și stațiunea Stâna de Vale, la cascadele minunate de pe marginea acestui drum, cum sunt Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, dar și Barajul Leșu. Mulți dintre cei care vin aici cu siguranță vor investi în această zonă turistică importantă a județului nostru”, a transmis Mircea Mălan.

Conducerea CJ Bihor a precizat că drumul cuprinde trei sectoare de drumuri județene, și anume DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale, cu o lungime de 26,16 km, DJ 108J Stâna de Vale – Remeți, având 17,215 km și DJ 108K Remeți – limită județ Cluj, care măsoară 12,893 km.

„Când am inițiat acest proiect, aveam în vedere punerea în valoare a ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat în județul Bihor și împrejurimi și de care nu ne puteam bucura fără o infrastructură rutieră satisfăcătoare. I-am invitat la Bihor pe toți ceilalți cinci președinți de consilii județene din regiune să negociem banii europeni și am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este să ne apucăm de lucru, după ce am stabilit fiecare segmentele de drum din județul nostru”, a declarat Cornel Popa.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul