Bihor: lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” au fost efectuate în proporție de 85%

Paul

Primăria Oradea transmite că lucrările pentru incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” au ajuns la un stadiu fizic de 85%. Muncitorii lucrează la finisajele interioare și amenajarea curții. Investiția pentru proiectul „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare” este de 11.974.433 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Până în prezent s-au refăcut șarpanta și tencuielile interioare și exterioare, au fost schimbate geamurile, precum și instalațiile sanitare și electrice din întreaga clădire.

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creație, animație, dar și alte domenii creative. Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea municipiului Oradea”, precizează primăria Oradea.

„În urma reabilitării, clădirea va avea 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. Odată finalizat, întreg imobilul va fi dotat cu mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizare, acces pe bază de cartele, iar atelierele vor fi prevăzute cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

În următoarea perioadă, Primăria Oradea și administratorul incubatorului, respectiv Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA vor anunța calendarul pentru depunerea solicitărilor din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ și criteriile de selecție”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul