Bihor: lucrările la noul pod peste Peța din Oradea s-au finalizat. Investiție de 2.4 milioane lei

Noul pod peste Peța din Oradea o să se deschidă circulației în urma lucrărilor finalizate. Proiectul a avut o valoare de 2.4 milioane lei, fără TVA.

„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru administrația locală. Corelat cu extinderea și modernizarea străzii Făgărașului de-a lungul noii linii de tramvai, noul pod reprezintă un proiect important pentru Oradea, care va  fluidiza traficul, într-o zonă a municipiului aflată în plină dezvoltare”, transmite primarul Florin Birta.

„Noul pod are o lungime de 18,80 de metri și o lățime de 14 metri, cu două trotuare.

Lucrările sunt executate de PORR CONSTRUCT S.R.L și au presupus următoarele etape: lucrări de drumuri (desfaceri, terasamente), lucrări de amenajare a albiei, fundații, realizare pod, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale prin intermediul canalizări pluviale, lucrări de siguranța circulației (marcaje, indicatoare rutiere, parapet metalic), amenajare alveole cu spații verzi”, adaugă primăria Oradea.

„Prin proiect s-a realizat și iluminatul stradal cu corpuri de iluminat cu LED pe toată lungimea podului.

Odată cu finalizarea noului pod și a străzii Făgărașului, se creează un nou acces între strada Universității, Parcul 22 Decembrie și Cartierul Ceyrat., cartierul Ceyrat devenind astfel mult mai accesibil, traseele în zonă fiind scurtate”, precizează serviciul de comunicare a administrației locale din Oradea.

Primăria Oradea a depus spre finanțare proiectul Pasajului Intermodal, o investiție în valoare de 68 milioane lei

De asemenea, primăria Oradea a depus spre finanțare un proiect în valoare de 68 milioane lei. Acesta face referire la realizarea Pasajului Intermodal. Fondurile vor fi asigurate prin PNRR într-o valoare de 47.234.449 lei.

„Este un proiect important care prevede un pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, ce va avea o lungime de 1.043 de metri”, precizează edilul liberal.

Sursa: Primăria Oradea

Citește și Bihor: contractul pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Oradea a fost semnat. Investiție de peste 177 milioane lei

Leave a Comment