Bihor: lucrările pentru Centura Nojorid continuă – se toarnă primul strat de asfalt

Paul

Lucrările pentru realizarea Centurii Nojorid continuă, stadiul acestora ajungând la 40%. Primul strat de asfalt a început să fie turnat. Investiția din fonduri europene realizată de Consiliul Județean Bihor însumează 84.394.118 lei, fără TVA. În cadrul aceluiași proiect face parte și Centura Sântandrei.

Lucrările pentru Centurile Nojorid și Sântandrei fac parte din etapa II a proiectului „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”. Prima etapă este reprezentată de realizarea Centurii Oșorhei și reabilitarea unui drum de 12 km situat între Oșorhjei și Copăcel, valoarea lucrărilor acestora fiind de 108.275.129 lei, fără TVA. Ambele etape sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

„Pe drumurile naționale, la intrarea în zona metropolitană a Municipiului Oradea, în fiecare zi circulă peste 20.000 de vehicule, iar numărul locuitorilor din comunele limitrofe a crescut foarte mult, astfel că în ultimii ani a apărut o problemă serioasă în ceea ce privește traficul rutier atât de mărfuri, cât și de persoane.

Aceste proiecte degrevează Centura Oradea și traficul care intră inutil în oraș din lipsă de alternative. Asta înseamnă o economie în bani pentru șoferi, pentru că se reduce consumul de carburant, timpul pe care îl petrece omul în trafic, e vorba și de poluare, stres și toate celelalte. În fapt, pentru asta sunt gândite aceste proiecte, să rezolve problemele reale ale oamenilor pe care le știm cu toții”, transmite Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul