Bihor: mai multe străzi din Oradea vor fi modernizate printr-o investiție de 3 milioane lei

Mai multe străzi din Oradea sunt în curs de modernizare prin proiecte ale municipalității. Este vorba despre modernizarea și reabilitarea străzii Episcop Dr. Vasile Coman, dar și a străzilor Pictor Roman Mottl și Episcop Radu Demetriu. În același timp, se toarnă stratul de binder pentru străzile Macului și tronsonul între străzile Gh. Pituț și Ion Bogdan. Investiția totală pentru toate străzile este de 3.1 milioane lei.

„Continuă modernizarea și reabilitarea str. Episcop Dr. Vasile Coman, situată în zona Calea Aradului, în cartierul Luceafărul, unde acum se montează bordurile aferente carosabilului. Lucrările cuprind modernizarea prin asfaltare a unui tronson de cca 200 m și reabilitarea unei porțiuni de 125 m, unde asfaltul era degradat”, transmite primăria Oradea.

„Tot în  cadrul acestui proiect se amenajează 131 de parcări, accesele la blocuri și se extinde canalizarea pluvială. Totodată, se realizează iluminatul public cu corpuri de iluminat cu LED. De asemenea, se execută lucrări de modernizare a străzilor Pictor Roman Mottl și Episcop Radu Demetriu din cartierul Veteranilor, în acest moment lucrându-se la săpături și pregătirea terasamentului”, precizează viceprimarul Marcel Dragoș.

„Cele două străzi se aflau într-o stare tehnică necorespunzătoare cu gropi și denivelări, fără trotuare și canalizare pluvială, toate aceste aspecte urmând să fie rezolvate odată cu finalizarea investiției”, adaugă serviciul de comunicare a administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Citește și Bihor: premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la inaugurarea primei fabrici de anvelope cu emisii zero CO2 din lume – investiție de 650 milioane euro

Leave a Comment