Bihor: o nouă legătură rutieră la Salonta printr-un acord România-Ungaria

Paul

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, au încheiat un acord privind conexiunea Drumului Expres Arad – Oradea cu Ungaria, realizând un nou punct de trecere a frontierei în Salonta. Valoarea totală a drumului expres este de 10.710.315.053 lei, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene.

„Drumul va lega orașele Salonta și Békéscsaba, prin nordul localității Méhkerék, urmând a fi conectat la autostrada M4 din Ungaria. Proiectul presupune un nou drum care va avea o lungime totală de 50 de kilometri, din care 43 de kilometri vor fi construiți pe teritoriul statului maghiar și restul de 7 kilometri, în România.

Acest tronson va fi cuprins în proiectul Drumului Expres Arad – Oradea. Traseul Drumului Expres va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație. Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, și drumul de legătură cu Arad, de 3 km”, transmite Consiliul Județean Bihor.

„Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei 10.710.315.053,99, inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Drumul Expres Arad – Oradea se realizează în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: CJ Bihor

Distribuie articolul