Bihor: parcul fotovoltaic din orașul Ștei va fi finalizat anul acesta – obiectivul va alimenta instituții de educație, sănătate și sport

Paul

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, anunță că proiectul care prevede realizarea unui parc fotovoltaic va fi finalizat anul acesta. Prin intermediul puterii acestuia se vor alimenta instituții de educație, sănătate și sport. Obiectivul de investiții va produce aproximativ 459.660 KWh.an.

„Parcul fotovoltaic va alimenta o zonă cu clădiri publice a orașului cu funcțiuni de educație-sănătate-sport-loisir(școala și internatul-centrul balneologic-sala de sport-bazinul de înot-baza sportivă).

Prin folosirea pompelor de căldură și a apei geotermale ,(care fac parte din proiect), vom încerca să facem acest hub de construcții independent energetic sau cu un consum foarte mic”, transmite edilul liberal.

De asemenea, Iulian Balaj a amintit de alte două proiecte finanțate prin fonduri europene, cu ajutorul PNRR. Este vorba despre reabilitarea termoenergetică a clădirii școlii și a internatului care vor fi alimentate din parcul fotovoltaic. Aceste obiective vor începe în prima jumătate a anului viitor.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul