Bihor: parcul fotovoltaic din orașul Ștei va fi finalizat în acest an – proiectul va produce 459.660 kWh pe an

Paul

Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, a anunțat că parcul fotovoltaic realizat în localitate va fi finalizat până la sfârșitul acestui an. Proiectul va produce 459.660 kWh pe an, energie electrică.

Proiectul este format din două faze, prima vizează producerea de energie electrică prin parcul fotovoltaic, iar a doua este legată de multiplicarea acesteia prin pompele de căldură și folosirea energiei termice pentru încălzirea clădirilor, a subliniat Iulian Balaj.

Liberalul a precizat că alături de parcul fotovoltaic și prin folosirea pompelor de căldură și a apei geotermale se va realiza un hub de construcții independent energetic.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, liberalul a adăugat că internatul și clădirea școlii vor fi reabilitate termoenergetic prin două proiecte finanțare din fonduri europene.

Pe lângă acest parc fotovoltaic, edilul a anunțat depunerea cererii de finanțare pentru realizarea unui alt parc fotovoltaic care va produce energia electrică necesară consumului propriu al tuturor clădirilor publice și a iluminatului public. Acesta va fi finanțat din Fondul pentru Modernizare al Ministerului Energiei.

Sursa: Iulian Balaj

Distribuie articolul