Bihor: parteneriatul dintre primăria Oradea și CNAIR pentru Centrul de Transport Intermodal din municipiu a fost semnat. Investiție de 68 milioane lei

Paul

Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a anunțat semnarea parteneriatului dintre administrația locală a municipiului și CNAIR pentru obiectivul „Construire drumuri colectoare și pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal din Oradea”. Valoarea totală a proiectului este de 68.087.444 lei.

„Obiectul acestui parteneriat este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente proiectului, care este depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4 – Transport sustenabil, precum și pe perioada de durabilitate și de valabilitate a contractului de finanțare.

În timp ce administrația publică locală are ca sarcini achiziția contractului de lucrări, dirigenția de șantier, monitorizarea și implementarea proiectului și a execuției lucrărilor, precum și realizarea cererii de rambursare, CNAIR va asigura finanțarea proiectului”, transmite primăria Oradea.

„Acest parteneriat este un pas esențial pentru derularea investiției în valoare de aproape 70 de milioane de lei, care va asigura o circulație fluidă în zonă, precum și accesul la viitorul centru logistic intermodal care prevede un transport combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor”, adaugă Florin Birta.

„Proiectul prevede trei mari obiective: pasaj peste sensul giratoriu, în zona parcului industrial, amplasat pe DN1, cu o lungime de 1.043 de metri; drum colector cu o lungime de 2.220 m, care se va intersecta cu drumul de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 Biharia-Borș; drum de acces, lung de 665 de metri, care va începe din intersecția cu drumul colector și va ajunge până la viitorul acces în Centrul de Transport Intermodal”, anunță administrația locală a municipiului.

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul