Bihor: pasaj suprateran la ieșirea din Oșorhei spre Cluj

Paul

Consiliul Județean Bihor a adoptat un acord de asociere alături de primăria comunei Oșorhei pentru a întocmi documentația necesară realizării unui pasaj suprateran la ieșirea din localitate spre Cluj. Proiectul final va fi finanțat prin Programul Operațional Regional.

„Necesitatea acestui proiect a apărut ca urmare a trei proiecte care se realizează în zonă. Primele sunt Centura Oșorhei și Inelul Rutier Metropolitan, care vor face joncțiunea cu drumul național DN1 la ieșirea din Oșorhei spre Cluj, în sensul giratoriu de la Fughiu. Cel de-al treilea proiect pe care urmează să îl contractăm în perioada următoare este Inelul Metropolitan de Nord care ar putea să pornească din acest sens giratoriu”, transmite Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Potrivit acordului, Consiliul Județean Bihor alocă în 2023 suma de 270.000 lei pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate și monitorizează implementarea acestei faze a proiectului.

Primăria Oșorhei alocă 100.000 lei în acest an pentru realizarea studiilor de specialitate și a documentațiilor tehnice de specialitate (studiu geo, studiu topo, studiu de trafic sau alte studii, dacă este cazul)”, adaugă serviciul de comunicare al CJ Bihor.

„Având în vedere situația actuală din zona respectivă, cu sensul giratoriu care are o rază mică și o zonă de șanțuri destul de mari în stânga și dreapta, considerăm că pregătirea unui proiect de pasaj suprateran care să preia o parte din traficul care este astăzi acolo, ar ajuta atât la descongestionarea traficului de pe Centura Oșorhei, dar și la o fluență mai bună în anii următori”, precizează Ilie Bolojan.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul