Bihor: pasajul dintre Oradea și Sântandrei a fost deschis circulației rutiere

Paul

Conducerea Consiliului Județean Bihor a transmis că pasajul subteran dintre Oradea și Sântandreia fost deschis circulației rutiere. Lucrările de realizare a proiectului au fost finalizate.

Pasajul are o înălțime de 5 metri, având două benzi de circulație, fiind dotat și cu pistă de biciclete, dar și cu trotuar pentru pietoni. Acest proiect este unul care leagă Oradea de autostrada Transilvania, reprezentând o soluție de fluidizare a traficului, au adăugat reprezentanții administrației județene din Bihor.

„În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din județul Bihor: intersecția cu drumul expres Arad – Oradea și legăturile cu Oradea și Sântandrei. Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul drumului expres Arad – Oradea și vor începe anul viitor. Această soluție de trafic, pasaje și bretele de viraj dreapta, va înlocui soluția inițială cu sens giratoriu și va fluidiza circulația. Pistei de biciclete ce leagă Oradea de Sântandrei îi va fi asigurată continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranța bicicliștilor și a pietonilor fiind rezolvată printr-un parapet separator de protecție montat pe rampe și în pasaj”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul