Bihor: patru noi pasaje rutiere în zona metropolitană a municipiului Oradea – investiție de peste 40 milioane euro

Paul

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a prezentat noi proiecte de infrastructură în zona metropolitană a municipiului Oradea. Acestea prevăd realizarea a patru noi pasaje rutiere. Acestea vor fi realizate printr-un parteneriat alături de Primăria Oradea și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Valoarea fiecărui pod este de aproximativ 10 milioane euro.

„Aceste pasaje sunt propuse în zona cu cel mai mare trafic din județul Bihor, unde avem accidente înregistrate în ultimii ani și unde ambuteiajele sunt constante. Alături de centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea și de inelul rutier metropolitan, aceste pasaje vor întregi proiectele de infrastructură din zonă, având în vedere că aproximativ 25-30 de mii de mașini circulă zilnic în aceste direcții”, transmite Ilie Bolojan.

Cele patru poduri vor fi realizate la ieșirea din Oradea spre Arad, Oșorhei și Biharia

Primele două poduri vor fi localizate la ieșirea din Oradea spre Arad, primul fiind subteran trecând peste sensul giratoriu de pe Centura Oradea, respectiv suprateran care va fi peste sensul giratoriu situat la intrările centrelor comerciale.

„Cele două pasaje vor funcționa într-un tandem, ca un coridor de ieșire din Oradea. Ambele vor avea câte o bandă pe sens, cea de-a doua bandă pe sens actuală va rămâne la sol, permițând virajele stânga-dreapta și accesul în zona comercială limitrofă. Nu vor mai exista ambuteiaje la ieșirea înspre Arad. Pasajele rutiere sunt dublate, fiecare, de un pasaj pietonal”, precizează președintele CJ Bihor.

Al treilea pasaj va fi realizat la ieșirea din Oradea spre Oșorhei, în zona cartierului Tineretului, iar al patrulea va fi situat la ieșirea din municipiu înspre Biharia.

„Imediat ce vom aproba studiul de fezabilitate și vom trece prin comisia tehnico-economică a CNAIR, vom demara procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Ne propunem ca în luna noiembrie să organizăm această procedură atât pentru aceste 4 pasaje, cât și pentru celelalte două deja anunțate, pentru pasajul subteran din zona Meșteșugarilor – Oneștilor și pentru pasajul suprateran de la Oșorhei, de la ieșirea din zona Fughiu”, adaugă liderul liberal.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul