Bihor: patru oferte au fost depuse pentru modernizarea și pietonalizarea străzii Dunărea din Oradea – investiție de 7.5 milioane lei

Paul

Conducerea primăriei Oradea a transmis că s-au depus patru oferte pentru realizarea proiectului care vizează modernizarea și pietonalizarea străzii Dunărea. Investiția totală este în valoare de 7.571.261 lei, fără TVA.

„După ce în anii anteriori s-a realizat amenajarea piațetei din fața magazinului Crișul și a trotuarului de pe str. Republicii, Primăria Oradea urmărește crearea unei zone de odihnă și recreere pe strada Dunărea. Se va realiza astfel o continuitate a zonei pietonale a străzii Republicii, ca o tratare unitară a întregii zone, pentru punerea în valoare a obiectivelor turistice, asigurarea unui acces pietonal corespunzător și o zonă de recreere adiacentă obiectivelor din zonă”, au adăugat reprezentanții administrației locale din Oradea.

Proiectul de modernizarea vizează amenajarea trotuarului de pe strada Dunărea din piatră naturală; amenajarea unei piațete; plantarea de arbori și arbuști; realizarea unui sistem de supraveghere video; sau dotarea trotuarelor și spațiilor pietonale cu elemente de mobilier urban.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul