Bihor: președintele CJ Ilie Bolojan a semnat contractul de finanțare în valoare de 40 milioane euro pentru Inelul Rutier Metropolitan

Contractul de finanțare în valoare de 40 milioane euro pentru realizarea Inelului Rutier Metropolitan a fost semnat de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Fondurile provin din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

„Din programul guvernamental Anghel Saligny ar urma să se asigure 40 milioane de euro pentru cofinanțarea noului drum, diferența urmând să fie asigurată din bugetele Consiliului Județean Bihor și Primăriei Oradea. În funcție de valoarea contactată a lucrărilor, contribuția din bugetele locale ar putea fi de 10 – 12 milioane euro”, transmite Ilie Bolojan.

„Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulație. Execuția lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Vă reamintim că pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Primăriile comunelor Oșorhei, Sânmartin și Nojorid”, adaugă serviciul de comunicare al administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Leave a Comment