Bihor: primăria Oradea a amenajat peste 100 locuri noi de parcare în cartierul Rogerius

Paul

Lucrările de amenajare a peste 100 locuri noi de parcare în cartierul Rogerius au fost finalizate de către primăria municipiului Oradea. Acestea fac parte din demersurile administrației locale pentru regenerare urbană.

„În această zonă au fost amenajate 110 locuri de parcare de domiciliu noi, fiind realizate și alei de acces.

Astfel, la intersecția străzilor Mehedinți și Cosminului au fost amenajate 29 de locuri de parcare, pe Aleea Sulfinei 39 de locuri, iar după ce în toamna anului trecut au fost demolate garajele aflate pe domeniul public, pe strada Spartacus au fost amenajate acum încă 42 de locuri de parcare”, transmite primăria Oradea.

„Reamintim că, în această primăvară, în zona străzilor Aleea Rogerius, Aleea Sulfinei, Călugăreni și Spartacus administrația locală a amenajat alte 150 de locuri de parcare de domiciliu.

Lucrările au fost efectuate în baza acordului cadru pentru execuția lucrărilor de întreținere și reparații, amenajări străzi, poduri și trafic rutier în municipiul Oradea, de către Drumuri Orășenești”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Investiție de peste 24 milioane lei pentru parcarea Park & Ride din Centrul Civic

Primăria Oradea a obținut finanțare și pentru proiecte de amenajare a unei parcări publice în Centrul Civic. Investiția este în valoare de 24.389.235 lei, fără TVA.

„Capacitatea inițială a parcajului a fost de 277 locuri, din care 268 locuri pentru autoturisme, 6 locuri pentru persoane cu dizabilități și 6 pentru mașini electrice, respectiv 9 locuri pentru motociclete. După modificările rezultate de punerea în valoare a vestigiilor descoperite, locurile de parcare se vor diminua la 251 locuri și se renunță la un lift”, precizează primăria Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Citește și Oradea: peste 150 noi locuri de parcare în cartierul Rogerius

Distribuie articolul