Bihor: primăria Oradea a aniversat 104 ani de la instaurarea administrației românești în municipiu

Paul

Primăria Oradea a aniversat 104 ani de la instaurarea administrației românești în municipiu. Prezenți la manifestări au fost Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, primarul Florin Birta, viceprimarii Marcel Dragoș și Antonia Nica, vicepreședinții Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan și Călin, dar și Dumitru Țiplea, prefectul județului.

„Aniversarea momentului istoric petrecut la 20 Aprilie 1919 ne oferă, de fiecare dată, prilejul de a privi trecutul, prezentul, dar și viitorul într-o cheie integratoare. La Oradea, 20 Aprilie reprezintă o zi a înnoirii angajamentului pe care îl avem atât față de generațiile de orădeni care au modelat în chip frumos istoria acestui oraș, cât și față de cele care îi vor scrie viitorul. Felul în care a fost relatată istoria acelor evenimente, dar și climatul social ce caracterizează Oradea de azi ne indică valorile la care au consimțit, și continuă să consimtă orădenii de ieri și de azi: respect reciproc, spirit tolerant și patriotism local.

Așadar, tradiția acestui loc ne obligă să plănuim viitorul într-o cheie integratoare, care să țină cont de nevoile fiecăruia, astfel încât să ne putem simți bine cu toții, aici, acasă. În același timp, responsabilitatea față de viitoarele generații de orădeni ne cere să ne folosim la maximum de instrumentele pe care le avem azi la dispoziție, spre a genera o dezvoltare susținută și continuă a orașului nostru.

Știm cu toții cum timpul trece implacabil și de cele mai multe ori ocaziile irosite nu se mai întorc. Este motivul pentru care avem datoria de a folosi din plin toate resursele de care dispunem, pentru a pune în practică proiecte mari, dar cu adevărat utile orașului nostru. Apartenența la Uniunea Europeană ne oferă acum ocazia istorică de a recupera decalaje importante, acumulate de-a lungul mai multor decenii”, transmite edilul liberal, Florin Birta.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul