Bihor: primăria Oradea a obținut prima finanțare prin Programul Regional 2021 – 2027 pentru reabilitarea Liceului German F. Schiller – 15.8 milioane lei

Paul

Primăria Oradea a obținut prima finanțare prin Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027, anume reabilitarea Liceului German Friedrich Schiller. Valoarea investiției este de 15.8 milioane lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Proiectul prevede reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, intervenții la instalațiile termice și electrice pentru creșterea eficienței din punct de vedere energetic, dar și gestionarea inteligentă a energiei, au precizat reprezentanții primăriei Oradea.

Lucrările de reabilitare vor consta și în modernizarea spațiilor clădirii, precum și eliminarea finisajelor degradate.

Conducerea primăriei Oradea a precizat că sunt depuse spre finanțare opt proiecte pe eficiența energetică a unităților de învățământ prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027.

„Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 beneficiază de o alocare financiară de peste 1,4 miliarde de euro și propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și în infrastructura educațională, precum și acțiuni de valorificare a potențialului cultural, turistic și balnear, în beneficiul comunității din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest”, spun reprezentanții administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

 

Distribuie articolul