Bihor: primăria Oradea acordă tichete sociale în valoare de 2.000 lei pentru mamele și nou născuții aflați în situații vulnerabile

Paul

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate primăria Oradea oferă tichete sociale în valoare de 2.000 lei pentru mamele și nou născuții aflați în situații vulnerabile. Programul este susținut din fonduri europene.

„În acest sens, în conformitate cu prevederile OUG nr.113/2022, mamele care au născut începând cu anul 2022 şi se află într-una dintre categoriile de vulnerabilitate prevăzute în actul normativ, vor primi, o singură dată, tichete sociale electronice pentru achiziționarea produselor de îngrijire nou-născuți, în valoare de 2.000 de lei care acoperă achiziția de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare și medicale pentru mamă și copil.

Direcția de Asistență Socială Oradea, prin serviciile sociale de specialitate, identifică și întocmește listele cu destinatarii finali pentru mamele care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului”, transmite primăria Oradea.

„Tichetul social pe suport electronic pentru nou-născuţi poate fi utilizat doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea produselor de îngrijire pentru nou-născuţi pentru care a fost emis.

Produse pentru îngrijirea nou-născutului reprezintă produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii nou-născutului, respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru mamă şi pentru nou-născut”, adaugă serviciul de comunicare al administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Distribuie articolul