Bihor: primăria Oradea anunță turnarea pereților la pasajul 4 din Piața Gojdu. Investiție de 85 milioane lei

Lucrările de turnare a pereților la pasajul 4 din Piața Gojdu în Oradea au început. Investiția este în valoare de 85.317.030 lei, fără TVA. Fondurile pentru proiectul „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanui Gojdu din Oradea – Etapa I” vor fi asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Până în acest moment, la pasajul 4 s-a turnat radierul, s-au armat pereții, a fost realizată armarea pentru grinda de coronament, aceasta urmând să fie turnată acum împreună cu pereții acestuia.

În continuare vor fi turnați pereții la pasajul 3.

De asemenea, a început turnarea radierului la pasajul 2, cel dinspre Calea Clujului.

De menționat că săpăturile pentru întreaga lucrare sunt realizate deja în proporție de 95%. Astfel, se lucrează la rețelele pluviale din incinta pasajelor în vederea pregătirii frontului pentru armarea și turnarea radierelor la pasajul  1 (cel din fața catedralei ortodoxe) și pasajul 5 (dinspre Parcul 1 Decembrie)”, transmite primăria Oradea.

„Totodată, se lucrează în continuare la devierea rețelelor de utilități.

Va urma execuția bazinelor de retenție la pasajul 1, bazine care au rol de colectare  a apelor pluviale.

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea”, adaugă serviciul de comunicare a administrației locale din Oradea.

Sursa: Primăria Oradea

Leave a Comment